Grafana & System Center Operations Manager (SCOM) Entegrasyonu – Giriş

Merhaba,

Altyapınızı SCOM ile izliyorsanız ve yeterince dashboardlar üretemediğinizi düşünüyorsanız Grafana dan faydalanabilirsiniz. Grafana konusunda kurulum ve genel konfigürasyon ile ilgili makale yazmayacağım ama kısaca bilgi vermek gerekirse bu ürün ile dashboardlar yapıp LCD TV veya diğer monitörlere yansıtabileceğiniz şekilde tasarımlar üretebilirsiniz. Grafana ürünü OpenSource olduğu için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmazsınız ve Grafana’yı bir çok ürünle entegre edebilirsiniz.

Bu yazımda tabi ki SCOM ile entegre etmeyi ve SCOM DB üzerinden aldığımız dataların nasıl görselleştireceğimizi inceleyeceğiz birkaç gün sonra genel olarak System Center ailesi ile entegre edip tüm ürünleri tek ekrandan nasıl takip edebiliriz birlikte inceleyeceğiz. Ayrıca Grafana ile bunları yapabileceğiniz gibi PowerBI ile de yapabileceğinizi hatırlatmakta fayda var..

Ürünün kendi sitesi;

https://grafana.com/

Entegre olabileceği uygulamalar;

https://grafana.com/plugins

Kurulumunu ben Ubuntu üzerine yaptım. Çok stabil çalışıyor tavsiye ederim.. Windows üzerine de kurabiliyorsunuz..

http://docs.grafana.org/installation/debian/

Örnek grafikler ve dahası için tıklayabilirsiniz

 

 

Kısa bir Grafana tanıtımı yaptıktan sonra entegrasyon konusuna geçebiliriz.

Monitoring uygulamaları üzerinde sistemleri izlemek için monitörlerin ve alarmların yazıldığını varsayalım. Bu dataları SCOM’un Database ‘ine ulaşıp alacağız. Bu işlem için Grafana ve MSSQL entegrasyonundan faydalanacağız.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *